Zonnestudio

Comfortabel, snel en veilig zonnen, dat biedt Zonnestudio Goederaad. Meestal gaat het de zonnebader om bruin worden, maar zonnebanken hebben mr te bieden. De beschermende werking tegen verbranden in de natuurlijke zon is belangrijk, maar er zijn andere factoren die een rol spelen. Zo is een zonnebad verkwikkend en rustgevend, vooral in de winter wanneer we de zon moeten missen. Maar de belangrijkste reden is dat eindelijk het besef is doorgedrongen dat zonnen belangrijk is voor het vitamine D-gehalte. 

                                      

Vitamine D, het grote voordeel van zonlicht

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking een chronisch tekort aan vitamine D heeft. Dat heeft niet alleen ernstige gevolgen voor de botaanmaak, maar kan leiden tot andere aandoeningen, zoals kanker, hart- en vaatziekten, insulineresistentie en infecties. Zonlicht is de allerbeste leverancier van deze belangrijke en kennelijk onderschatte vitamine. Alleen al om die reden is het af en toe nemen van een zonnebad aan te raden. 

 

Constant bruiningsresultaat

Per type zonnelamp hebben wij, mede op advies van de fabrikant, de optimale tijdsduur gekozen. Hoewel de lampen in onze studio ruim vr het aanbevolen tijdstip worden vervangen, hebben we toch te maken met een geleidelijke achteruitgang van de stralingssterkte. Daarom wordt de bruiningstijd enkele malen aangepast. Wat de sterkte van de zonnelampen betreft zijn wij gebonden aan wetgeving (vanaf 2008 geldt, uit het oogpunt van veiligheid, een EU-norm van 0,3 W/m2). Bij Zonnestudio Goederaad kunt u uw huid gedoseerd laten wennen doordat wij verschillende sterktes in zonnelampen hanteren. 

 

Comfort

Zonnestudio Goederaad beschikt als enige in de wijde omtrek over een zonnebank met matras waarop u, in tegenstelling tot bij een gewone zonnebank, zacht ligt en geen last krijgt van witte plekken op billen en schouders. 

 

Schadelijke effecten

Te veel zonlicht versnelt de veroudering van de huid en kan zelfs in bepaalde gevallen huidkanker veroorzaken. Onder andere de Nederlandse Gezondheidsraad stelt dat tien zonnebankkuren per jaar als veilig beschouwd mogen worden. Zonnestudio Goederaad vindt dit nog rijkelijk veel en adviseert een kleiner aantal.

 

   
 
Prijzen:       
     
Rondomsnelbruiner (mild) 41 lampen     6,00     kuur 5 x   25,00
   
Rondomsnelbruiner (sterk) 41 lampen     6,00     kuur 5 x  25,00
   
Rondomsnelbruiner (extra) 58 lampen     6,00     kuur 5 x  25,00
   
Superbruiner, het luxezonnebed (sterk)                       7,50     kuur 5 x  32,00